Tekening Ameliswaardig In een tekening van het tekenproject ‘Ameliswaardig’ is de term Nabijheid opgedoken. ‘Ameliswaardig’ is een project van 5 tekenaars van het Huis van Betekenis. Elke tekenaar heeft een getekend verslag gemaakt van een perspectief dat zich afspeelt in het spanningsveld tussen mens en natuur en in het bijzonder in Amelisweerd.

Tyra van Mossevelde heeft een verslag gemaakt van de weggebruikers en data gevisualiseerd van onder andere het Centraal Bureau voor de Statistiek. Daarnaast heeft zij gesprekken gevoerd met belanghebbenden en was ze aanwezig bij het vraaggesprek na afloop van de documentaire ‘Strijdbaar’ van filmmaker Floris Meinardi. De term Nabijheid van Jan Korff de Gidts viel haar het meest op, omdat hierin zoveel oplossingen verscholen liggen. Zowel op het gebied van mobiliteit en klimaat als op sociaal gebied.

Op de tekening staan Jos Kloppenborg en Jan Korff de Gidts, de hoofdrolspelers in de documentaire, iets dichter tegen elkaar aan dan normaal. De jaarringen van de omgezaagde bomen vertellen de geschiedenis, maar drukken ook de passie uit waarmee ze hebben gehandeld. En de hamer van de rechter is van hout…

De expositie van het tekenproject is in de maand december te bewonderen in Bibliotheek Neude te Utrecht. Op 16 december vinden speciale events plaats op de Neude locatie. Kijk op het project ‘Ameliswaardig’ voor meer informatie.